dinsdag 17 april 2012

Herbs...





Sinds het nieuwe jaar proberen we gezonder te eten
E-nummers ontwijken
en dat valt niet mee




Since this year we try to eat more healthier
avoiding E-numbers
and this is not an easy thing to do







Bijna alles in de supermarkt zit vol E-nummers
boter, toetjes, vlees, koeken, drinken echt dus bijna alles
en ik kan je vertellen dat is niet gezond






Almost everything in the supermarket consists E-numbers
and these are not healthy I can assure you










Nu zoeken we veel puur natuur, biologisch (zonder E)
en koken we met vers, puur en onbespoten
Koken we met kruiden als smaakmaker








Now we eat biological food as much as possible
cooking with fresh, pure and natural food
cooking with herbs for the delicious taste











PUUR NATUUR






PURE NATURE














Elke avond geniet ik nu van thee met Marokaanse munt

ZALIG






Every evening I make myself a hott tea with Moroccan mint

Delicious
















WISHING YOU A FINE HEALTHY DAY














40 opmerkingen:

Irena zei

ja mijn generatie 50+ is opgegroeid met rotzooi en ik hoop dat het gauw verandert,zit wel mooi uit je potjes met kruiden,en ja verse munt thee heerlijk, als ik na V&d ga ik in het restaurant kop verse munt thee drinken,lekker,groetjes irena

Joke zei

Goed bezig hoor !!
Knap hoor ik kan de verleiding niet weerstaan!!
Van een beetje meer zout en suiker...
Fijne week lieve groetjes Joke

Jansepans zei

En dat gezonde eten en drinken van jullie levert nog leuke plaatjes op ook!
Je schrikt he waar die zooi allemaal in zit! Ben bezig met een dieet: vetvrij/koolhydraat arm, dus ook alles vers en zonder toevoegingen... Je wordt er een stuk energieker van! Succes meid! Liefs Janneke

Keity zei

Happy to find your blog today!
Stunnning photos!!!
I'm gonna follow you!

Le Patiné zei

Je hebt gelijk, ik heb 2 kinderen met adhd en dan zijn al die E nummers helemaal funest. Nu kun je niet alles ontwijken, maar ook wij proberen zo veel als mogenlijk vers te koken, dat scheelt enorm. Je word al beroerd als je al die potjes leest.

Maare die munt, die groeit bij jouw toch nu nogh niet. De mijn zit nog diep onder de grond.

Liefs Natasja

Grietje zei

Ziet er leuk uit je potjes met kruiden....goed hoor van je/jullie dat je op deze gezonde tour bent.

Prettige dag verder,
Groetjes Grietje

lien zei

Ik heb een boekje in mijn handtas, heel klein en handzaam: wat zit er in mijn eten? daar staan alle E-nummers in vermeld met kleuren groen (kan geen of weinig kwaad), oranje (twijfelachtig) en rood (absoluut vermijden). Die rode komen er dus ook niet in. Is even lastig , maar je wordt er handig in hoor! En steeds meer producten gaan over op natuurlijke ingredienten. De Wereldgerechten van Knorr bijvoorbeeld zaten eerst vol smaakversterkers, maar nu niet meer. Er is hoop!
En verse kruiden, ja, da's natuurlijk altijd goed en het staat nog zo mooi ook!!
Groetjes Carolien

idémakeriet zei

O wat heerlijk die kruiden, als ik over mijn beeldscherm aai kan ik bijna de geur ruiken.
Wat goed van je dat je wat gezonder wil gaan eten, succes ermee.
Liefs Gerda

Claudia Leertouwer zei

Muntthee, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook wij letten steeds beter op onze voeding, maar vind het wel lastig....

Elisabeth zei

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me er nog niet in verdiept heb al die E nummers.Wel eten we zo gezond mogelijk en vooral veel vers en idd kruiden als smaak makers.En muntthee Zalig!!Leuk trouwens je potjes met kruiden zo ''verpakt''
Lieve groetjes Elisabeth

Elly's kleine idylle zei

Hoi bonnie,
Oohh wat een prachtige kruidenpost.
En..je foto's zijn verrukkelijk.

Of ik een tuintip voor je heb???
Ik heb zelf ook een brede en ondiepe tuin.
Om wat beslotenheid te creëren kun je midden achterin bijvoorbeeld een betongaas (roest)plaatsen met daar tegenaan hedera en...ervoor een grote spiegel. Dit geeft diepte aan je tuin. Vóór de spiegel een leuke tuinornament (shop maar even in je eigen winkel, ha,ha,). Als je dan vanaf het huis naar de spiegel een mooi breed pad van gemeleerd grint of schelpen aanlegt met in het midden een rondje (danwel vierkant, al naar gelang je eigen smaak) en deze omzoomt met bijvoorbeeld een beukenhaag of beheersbare heesters dan ontstaan er twee tuinkamers met een hart. De tuinkamers kun je dan verder naar eigen smaak inrichten, bijvoorbeeld een mooie kruidentuin (ha,ha,).
Er is trouwens ook nog wel een mooie site (www.in2lifestyle.nl) met een 3d-tuinontwerp programma.

Vragen??? I am always yours.
Fijne dag en lieve groetjes,
Elly

Ger zei

Ach.....zijn de E nummers weer aan bod....kan me herinneren dat dit zo'n 15 jaar geleden ook in de mode was, iedereen in je omgevimg sprak er over,er werd nergens méér gelezen dan in de gangen tussen de supermarkt rekken, mensen werden er zelfs een ''beetje'' bang van en kregen het idee dat zij zichzelf stilletjes aan het vergiftigen waren....

en dan nog iets....
wat mij de laatste paar jaar opvalt als ik op het terras om me heen kijk wat vooral 25/30 ers te te drinken nemen...
Wat is dit toch denk ik vaker....zijn wij als wijnliefhebbers opeens zo enthousiast geworden op rose bubbels en prosecco of zijn het de media die ons in die richting manoevreren?

En dan plotseling zie je om je heen op de terrassen,in grand cafe's etc. de hoge glazen voorbij komen.....nee niet met het bekende theekistje wat al weer bijna uit het modebeeld verdwenen is......maar de trendy bos frisse munt steekt met steeltje boven de rand van het glas uit zodat je op een makkelijke manier ff met die bos op en neer kunt wiebelen net als met de label aan het bekende theezakje...

In mijn leventje passeerde dit alles al eens de revue.....tis net als in de mode.....komt allemaal na verloop van tijd weer eens terug.

Nou lees ik in het ene bericht hoe gezond verse munt wel niet is.....en nog geen twee minuten later lees ik dingen waarvan ik de behoefte krijg om mijn slok muntthee over het terras of toetenbord uit te proesten;-)
Toevallig zetten we afgelopen zondag hier nog een boompje over op.....wat is waar en wat is niet waar.....wat wil je geloven en wat niet, van alles wat we lezen of horen op het internet,in de krant,bladen en in berichten op TV....

......wat een gezellig bakkie thee toch allemaal los kan maken bij de mens....zal maar stoppen en nog even gaan genieten van jou mooie foto's met kruidenpotjes,
zag gisteren in mijn kruidenpotten ook al weer veel jonge blaadjes fris groen.

Fijne dag en geniet van je gezonde eet en drinkpatroon!!!

Liefs,Ger



Ik zal het recept van muntthee in in elk geval niet uit het authentiek Marokkaans of Turks overnemen.....want daar komt me toch een lading suiker aan te pas!!!!

Saskia zei

Ik eet inderdaad ook zo veel mogelijk biologisch en heb ook kruiden in de tuin dat vind ik gewoon heerlijk. Maar alle E-nummers dat lukt mij niet.
Groetjes Saskia

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

bijna geen beginnen aan die e nummers pfffff die kruiden zien er zo en zo leuk uit en lekker zijn ze zeker ook tja eigenlijk erg he dat je als je gezond wil eten je je je eigen je heel erg moet inspannen om gezond te kunnen eten .....heerlijke he verse munt thee lust zo en zo geen suiker in me thee dus zo en zo voor mij heerlijk ....fijne week lieve groet rosita

Servies en Brocante zei

Ik zou het ook wel willen, biologisch eten maar voor ons helaas onbetaalbaar..let er wel op .. maar tot nu toe nog niet te doen..
suc6 ermee

Anoniem zei

Hoe je er ook over denkt, het is in elk geval een mooie post!
Ik probeer ook zo gezond mogelijk te leven, maar alles uitbannen, lukt niet. Ik eet bijna geen suiker, geen zout, en geen vet.
Gelukkig wordt zo hier en daar in de fabricage ook tot het besef gekomen dat het anders moet.
En wat vaak ook moeilijk is dat dat wat de een verheft door de ander weer ontkracht wordt.

Lieve groet,
Gerry

Miss M zei

Ook wij proberen al een tijd gezonder te eten. Valt niet meer, want we eten al gezond! ;-) Waar ik vooral op let is het verminderen van suiker-inname. Ook overal zit suiker in, niet te geloven. Zelfs in produkten waar je het niet van zou verwachten: suiker. Met name glucose-fructosestroop: gif voor je lijf! Zit dat erin? Koop ik het niet. En dat valt niet mee...
Vlees kopen we zoveel mogelijk biologisch en echt: dat próef je! Zoveel smakelijker en lekkerder.
Maar als je je verstand gebruikt, weet je dat in gezonde produkten geen E-nummers zijn verwerkt.
Dus lekker veel fruit, groente, aardappelen, rijst en volkoren pasta. De laatste drie zeker allemaal biologisch. Fruit en groente zou ik ook wel biologisch willen eten, helaas zijn die moeilijk verkrijgbaar bij ons, én zijn ze zoveel duurder.
Frisdranken in huis? Geen denken aan. Alleen ouderwetse diksap, want je kinderen wil je ook niet alles onthouden. Een beetje zoetigheid mag, al dan het liefst in gezonde vorm.
En jaaa, kruiden, ben ik ook zeker een voorstander van. Heerlijk, vooral basilicum!

Leuk onderwerp heb je aangesneden.

Liefs, Marjolijn ♥

Home and Lifestyle zei

Bij het lezen van je post moest ik meteen denken aan het mei-nummer van het blad JAN, dat ik er even bij gepakt heb. Even voorop dat ik er geen verstand van heb, staat voor op het blad:

"Aspartaam, E-nummers en light chips...LEKKER TOCH!... over hysterie & onterechte angst voor 'ongezond' eten".

In het artikel zelf worden zaken over voeding besproken zoals deze de ronde doen en wordt aangegeven in hoeverre iets mogelijk waar of niet waar zou zijn.

Ik probeer gezond te eten, maar vind het ook lastig en lees in de winkel ook zeker niet alle etiketten! Ik ben zelf meer van variatie (waardoor er ook meer spreiding is van risico), maak mijn kinderen wel bewust van wat ze eten en attendeer hen op fruit (wat bij de één trouwens niet echt helpt :)).

Lieve groetjes...

Sanne zei

Dear bonnie,

just back from holidays...saw your herb.post , sooo nice, love al kind of herbs, have a lot of them in my garden... and I love your pictures !!!

Have a nice week, all the best,

Sanne

Unknown zei

Ik ben er zelf niet zo bewust mee bezig met die e-nummers. Lijkt me ook een heel gedoe om alles zelf te gaan maken en zoveel mogelijk biologisch te eten. Groente eten we zoveel mogelijk vers.
Groetjes, Nancy

Michelle zei

Je foto's zijn weer genieten! ik ben of beter wij zijn geen gezonde eters, hoewel ik veel dingen moet laten die mijn zwakke maag en prikkelbare darmen niet kunnen verdragen, maar ik kan het zo moeilijk laten zucht....
In elk geval heel goed van jullie hoor!!

Fijne week!
Liefs Michelle

Cosy Life by Elly zei

Tja..al die rommel die is toegevoegd maakt het er niet beter op!! Wij letten er ook wel op maar soms ontkom je dr gewoon niet aan. Wij hebben het meer met al die zoetstoffen..bah dat is ook een troep hoor en wat je daar allemaal van kan oplopen....Probeer maar eens kauwgom te kopen zonder aspartaan of andere zoetstof..wij worden er misselijk van! En dan die cola light..niet te nassen dan drink ik nog liever gemeentebier..Jevogeltjes fluiten er heerlijk op los trouwens en je kruidenpotjes vind ik ook helemaal top. Hoe simpel kan het zijn..
Lieve groetjes, Elly

Corine(THUIS) zei

Zelf 'moet' ik eigenlijk suikervrij eten en zelfs dát is al lastig.. overal zit suiker in!
Maar verse groente en fruit dát is sowieso al heerlijk! En munt 'verbouwen' wij zelf in de tuin..heerlijke Hollandse muntthee :))
Groeten, Corine

Loraine Living zei

Wat grappig, ik zit zojuist aan een verse munt thee. Leuk om te lezen.
We eten vrij gezond, maar het kan altijd beter. Moeilijk is het wel, zeker wanneer je de tijd er niet voor neemt om goed op te letten wat je naar binnen werkt...hmm ik krijg vaak vanzelf een lichamelijk signaaltje ... opletten dus! Liefs Diana

Blomkje en Wenje zei

Wat goed van jullie! We zouden hier eigenlijk allemaal wat meer aandacht aan moeten besteden...

Groetjes, Pietrik

Janet zei

Herkenbaar,maar ook erg lastig,want juist als je erop gaat letten merk je pas hoeveel van die E-nummers er overal in zitten en dan nog maar te zwijgen over de dingen die op groente en fruit gespoten worden.
Ik ben al heel lang gestopt met het kopen van light producten met al die aspataam enzo erin.Maar het lijkt tegenwoordig wel of overal veel troep in zit.
Je word bijna wel gedwongen om alles biologisch te gaan halen...op zich niets mis mee toch?We hebben tenslotte maar 1 lijf.


Groetjes, Janet

Thuis bij Tjits zei

heerlijk al die verse kruiden en dan het liefst uit eigen tuin! ik zag vanmorgen dat de munt hier alweer boven komt, nog even en ik drink ook weer iedere dag thee met munt uit eigen tuin, zo lekker!!
ik probeer ook zo min mogelijk E nummers in huis te halen en zoveel mogelijk vers te koken zonder toevoeging van pakjes, zoveel lekkerder!

dit is de
link van Tanja over het blogboek: http://homemade-tipsentrucs.blogspot.com/search/label/Blog2print
ik ben toen naar de site van Blog2print gegaan en heb daar de aanwijzingen verder gevolgd, kijk maar eens en als je nog vragen hebt mail me gerust!

fijne avond,
lieve groet van Tjits

Paintings by Louise, Maison Louise zei

Het is best wel moeilijk he... zo zonder al de E nummer e.d.. inkopen te doen, maar dat wordt steeds makkelijker hoor.

Ik wordt geplaagd door de ziekte van Crohn en ben al jaren bezig met gezond eten, dus ook zonder toevoegingen.

Een voordeel, in de supermarkt ben je zo klaar met de boodschappen.
Zelfs in de honing zit suiker, daarom ga ik naar de gezonde winkel.

Ook je smaak gaat veranderen, als je dit een tijdje doet merk je dat de etenswaren van de supermarkt niet meer zo lekker smaken.

Veel succes ermee!

Je foto's zijn prachtig.

Lieve groet,

Loes

House of Seasons zei

Nou zeg, ik had "toevallig" vandaag in de winkel een heel goed gesprek over de E-nummers met een klant, die er echt ziek van wordt!
Ik eet al ruim een jaar glutenvrij (dat moet levenslang helaas)en mijn lijf is heel goed hersteld, maandag gehoord!!!
Dus ik weet wat etiketten lezen is, en je schrikt je rot van alle troep overal in.
Gelukkig worden steeds meer fabrikanten zich er van bewust!!!
Maar wat je je hele leven al binnen hebt gekregen, onbewust als kind al!!! Vreselijk!!!!
Maar mijn lijf laat zien dat je door consequent te zijn, nog veel kan verbeteren en gezonder kan laten worden! (zij zei na net van chocola te hebben genoten)
Als we allemaal die pakjes en zakjes gaan laten staan...........
Succes en volhouden hoor,
Liefs
Lia

What's in a day zei

Wat moet ik nou aanvullen op al die mooie en lieve reacties????Ik geniet en ruik de kruiden en deel het gevoel....puur.....natuur!!!!
Super dat je dit liet zien, maar nog meer dat je dit uitdraagt!!!!!

Liefs,
♥Eefie

Marjon zei

Hallo Bonnie, mijn buren hebben een boek waar alles in staat over slechte voedingsmiddelen en ook het vlees laten ze weg omdat de dieren teveel stress hebben....Ik wil ook proberen gezonder te eten, heb ook kruiden in potten geplant maar ik vind het toch moeilijk, je moet letterlijk op ieder etiket gaan kijken....en natuurlijk is het beter om het te doen....voor jullie in ieder geval veel succes en laat ons weten wat werkelijk heel slecht is...liefs Marjon

Celine zei

Ja.. echt bijna alles en overal zit e nummer in :( Ik doe ook zo mijn best, maar dat valt niet mee. Minder kristalsuiker, minder e nummers, minder ongezonde vetten. Soms lukt het me heel goed.. maar lukt me niet voor de volle 100%. Veel succes, lieve groet Celine

lien zei

Honig heeft nu ook de kant-en-klaar zakjes (bami saus etc) aangepast! Je herkent het aan een groen blaadje op de voorzijde. bertolli producten zijn ook meestal helemaal natuurlijk. In biologische kaas zitten geen E-stoffen en geraspte kaas neem ik van het merk Parraro (of zoiets, in ieder geval gewoon bij AH te koop)!
Ja blijft lastig zeker omdat onze dochter nu ook geen melk mag en suikers moet vermijden... jeetje, blijft er bijna niks over als moeder ook nog eens gezond wil doen, haha!
Als jij ook nog tips hebt, hoor ik het graag!
Groetjes Carolien

@nne zei

gelukkig dat er meer en meer producten zonder schadelijke E's op de markt komen. wij kopen de laatste tijd vrij veel bio-producten van Albert Heijn ... lekker én een stuk goedkoper dan in de Belgische supermarktketens. je kruidenfoto's zien er ronduit "nammie" uit! liefs, @nne

Anoniem zei

Hoi hoi,

Wij hebben een tijdje het Bas dieet aan onze zoon gegeven. We merkte duidelijk verschil in zijn doen en laten. Dus ik weet zeker dat die eeeeeetjes van alles met je doen. Maar het punt is dan ook weer, zijn weekboodschapjes kostte net zoveel als voor de rest van ons. En dan wordt het te duur.. Das jammer.

Zoethout thee groetjes

THE BLACK BARN zei

MOOIE SFEER FOTO'S EN GOED VOOR NEMEN!

FIJNE DAG BONNIE,

MIRANDA

Fågel Blå zei

Hello Bonnie!
Thanks for your sweet comments on my blog!!!
Whish you a nice weekend!
And what a lovely photos on your herbs!
Many hugs
Kathrine

Rozen van papier zei

Hallo Bonjade,

Ben er eindelijk aan toe gekomen om de JDL van april te lezen, hij is weer prachtig! Zijn er ook nummers mét reclame of is dit voortaan in de nieuwe uitgave zonder?

Groetjes Janny

Anita zei

Wat een GEZONDE post :-)
Ik doe ook heel erg mijn best om zoveel mogelijk E nummers te ontwijken. Best lastig soms.
Er gaat niets voor natuurlijk maar heel af en toe is iets ongezonds ook wel vreselijk lekkerrr ;-)
Groetjezz lfs mij

Linda zei

Wat een grappig onderwerp he , het is voor ons allemaal heus wel duidelijk hoe het moet om zo veel mogelijk gezond te leven maar soms valt het niet mee on dat zo goed mogelijk vol te houden. Dus af en toe wat lekkers is helemaal geen probleem dat zal iedereen beamen. Pfff... zal er de komende tijd ook maar weer eens wat meer op letten. Bedankt voor de herinnering Bonnie ;-)))

Lieve groetjes,Linda